Witte Wijnen

Verdejo ‘Olcaviana’

FRIS – SAPPIG – GECONCENTREERD

Deze stuivende Verdejo heeft heel wat troeven te beginnen bij de aroma’s. We vinden steenfruit, tropisch fruit, citrus en de jeugdige geur van buksus en varens. In de mond valt zijn fraicheur op én het kwaliteitsfruit. Je proeft dat er gewerkt wordt in de wijngaard. De wijn eindigt met een leuke, verfrissende afdronk. Waar blijft de zon?

Glas   € 4,20
Fles   € 21,00
Druif   Verdejo
Alcohol   12%
Herkomst   Spanje
Pinot Gris

Een Pinot Gris die niet te rijp werd geoogst, daar houden wij van. Zachtgele kleur met een mooi tranencollier. In de neus rijpe en rijke fruitaroma’s met een open expressie van kruidigheid, peper, vuursteen en een beetje rokerig. Een harmonieus samenspel met ragfijne zuren en een ellenlange karaktervolle finale.

Glas   € 7,80
Fles   € 39,00
Druif   Pinot Gris
Alcohol   13%
Herkomst   België
Sauvignon Blanc ‘Satellite’

De Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blancs uit Marlborough hebben de laatste 20 jaar de wereld veroverd met hun aromatische en zesty stijl. We vinden bij deze Spy Valley de typische combinatie terug van stuivende en grassige aroma’s met exotisch fruit zoals mango, pompelmoes, passievrucht en meloen. In de mond is er een mooie spanning tussen het exotische fruit en de aciditeit wat zorgt voor een fris mondgevoel

Glas   € 5,80
Fles   € 29,00
Druif   Sauvignon Blanc
Alcohol   13%
Herkomst   Nieuw-Zeeland
Chardonnay ‘Barrique’

VOL – ROMIG – HOUTGELAGERD

Dit is een rijpe Chardonnay uit de Pays d’Oc die ondanks het zonnige weer zijn zuurtjes toch weet te behouden. De houtlagering zorgt voor de nodige complexiteit en voegt wat toast en vanille toe aan het aromaprofiel dat voor de rest erg fruitgedreven is met rijp steenfruit en exotische vruchten. In de mond lekker sappig Chardonnay fruit met de nodige lengte. Lekker glas

Glas   € 6,40
Fles   € 32,00
Druif   Chardonnay
Alcohol   13%
Herkomst   Frankrijk
Pouilly Fumé

Deze Pouilly Fumé presenteert zich volgens het koelere spectrum van het aromaprofiel van Sauvignon Blanc. Strak gevinifieerd met focus op de primaire stuivende aroma’s van deze druif. Citrus, groene appel en vuursteen domineren maar ook een zweempje acacia kan je terugvinden. De afdronk is lang en intens zonder te vermoeien, daarvoor heeft hij teveel fraîcheur. Een mooie Pouilly Fumé.

Glas   ---
Fles   € 59,00
Druif   Sauvignon Blanc
Alcohol   13%
Herkomst   Frankrijk
Chardonnay ‘Clonale’

De neus van deze Bourgondische Chardonnay is geraffineerd. De houtlagering heeft naast de citrus en het steenfruit gezorgd voor wat getoaste kruidigheid en brioche. In de mond vinden we mandarijn, nectarine en wat pikante gember. De wijn is energiek en zit vol leven en spanning. Dit is een precieze wijn die boordevol Chardonnay aantrekkelijkheid zit.

Glas   ---
Fles   € 54,00
Druif   Chardonnay
Alcohol   13,5%
Herkomst   Australië
Chardonnay – Grenache

RIJP – ROND – KRUIDIG

Deze sympathieke allesvriend geurt naar rijp steenfruit zoals perzik, abrikoos, honingmeloen en kamperfoelie. Dat zuiders karakter wordt bevestigd in de mond met perzik, ananas en iets lactisch zoals yoghurt. Het mondgevoel is behoorlijk vol en een klein bittertje brengt een beetje spanning in het geheel. Verwacht geen erg complexe wijn maar wel een wel erg toegankelijk glas.

Glas   € 4,00
Fles   € 20,00
Druif   Chardonnay & Grenache
Alcohol   12,5%
Herkomst   Frankrijk
Chablis Premier Cru

De ‘Côte de Léchet’ is de meest strakke Chablis van de Premier Crus van Domaine des Malandes. Eik komt er hier niet aan te pas, enkel het zinderende fruit en wat contact met de fijne lies zorgen voor de complexiteit. Citrus, peer en witte bloesems domineren de neus. In de mond krijgt het fruit ondersteuning van de sappige zuren. Grootse Chablis.

Glas   ---
Fles   € 75,00
Druif   Chardonnay
Alcohol   12,5%
Herkomst   Frankrijk